söndag 9 oktober 2016

Lyxiga och goda amerikanska pannkakor!



Fluffiga och goda plättburgare med hallonsylt och vaniljgrädde i mellan.
Florsockerpuder uppe på toppen.
Godare än så här blir det inte.


Här kommer receptet.
(Dubbla receptet precis som jag gjorde om ni är många munnar att mätta.)

  • 3 dl vetemjöl alt. glutenfritt mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 gram smör
  • 1 ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3/4 dl mjölk
  • Smör till stekning
  • Florsocker att pudra över

 

Gör så här:

1. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Rör ner socker och salt.

2. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ihop det med ägg, filmjölk och mjölk i en bunke. 

3. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät och seg smet. 

Låt stå och svälla i 10 minuter.

4. Lägg en liten klick smör i en stekpanna på medelvärme. Grädda flera små plättklickar i taget i stekpannan eller i plättlagget (platta till dem lite med stekspaden). Stek tills plättarna har fått en fin gyllenbrun färg på bägge sidor. Upprepa proceduren tills smeten är slut.

5. Servera med sylt och grädde eller varför inte lite glass, äppelmos eller färska bär? 

Smaklig spis!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar